IRF NEDİR ? ULUSLAR ARASI RAFTİNG FEDERASYONU


ULUSLARARASI RAFTING FEDERASYONU (IRF), rafting dünyasını bir araya getirmek ve böylece etkileşimimizden hepimiz yararlanabilmektir.
Bu etkileşim, Dünya Şampiyonası düzeyinde yarışmaktan evdeki kasabadaki yerel bir taban etkinliğinin bir parçası olmaktan herhangi bir şey içerebilir. Veya günlük yaşam tecrübesi yerel ya da dünyadaki ticari bir sualtı gezisine 1 saat veya 16 gün süreyle devam etmiş olabilir.
IRF, dünya çapında sal güvenliğinin ön planda. Çeşitli derslerimiz ve sertifikalarımız sayesinde herkesin daha güvenli olabilmesi için sal teknikleri geliştirmeye devam ederken küresel bir rehber standartlarımızı sağlayabiliriz.
IRF aynı zamanda çevremle ilgili ve nehirleri koruyor. Nehirlerimizin sürdürülebilirliğini sağlamak için diğerlerini eğitmekle ilgilidir.
IRF, ilk gezisinde en deneyimli rehberden yeni meraklılara kadar kirişleri bir araya getirmek üzeredir.
ÖNSÖZ
INTERNATIONAL RAFTING FEDERATION (IRF), mütevelli oldukları etik değerleri koruyarak rafting taleplerini karşılayan çözümler bulmaya çalışmaktadır. Rafting, adaletli oyunun ve rakiplere saygının son güçlerinden biri olan, ekip ruhu ve dostluğa başlayan bir sosyal değere ve bir serbest dolandırıcılık ve azim kaynağıdır. Rafting, ticari turizm işletmecileri, spor ve rekreasyon kulüpleri aracılığıyla halka açık olan bir spor ve rekreasyonel peşinde. Rafting, çevreye duyarlılığın düşük olduğu bir etkinliktir ve koruma ve çevreye duyarlılık farkındalığı yaratırken, sporla ilgili beceri unsurlarını sergilemektedir.
IRF MİSYONU STATEMEN T
Raf geleneğinin mütevellisi olan IRF, raftingin tüm rekabet, ticari ve rekreasyonel seviyelerde uygulanmasını ve geliştirilmesini teşvik eden koşulları korur ve geliştirir. IRF, sadece rafting konularında ve rafting gelişimini etkileyen faktörlere yönelik birleşik bir organ aracılığıyla rafting kardeşliğinin artan taleplerini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.
YÜZME TANIMI
Rafting, yumuşak el sanatlarında kürek ve kürek gücü kullanan ve genel olarak sosyal, ticari ve rekabetçi bir spor olarak kabul edilen fiziksel becerileri gerektiren koşu nehirleri üzerinde yapılan bir insan faaliyetidir.
KAR KAYBI
IRF, rafting faaliyeti için hükümet dışı ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir organizasyondur.
A) IRF faaliyetlerini aşağıdakilerin ilkelerine uygun olarak gerçekleştirecektir:
ırk, siyasi, dini veya diğer ayrımcılık olmaksızın tüm üyeler, tüm sporcular, her çeşit kiriş ve görevliler arasında eşitlik;
B) Bağlı federasyonların iç işlerine karışmamak; Bununla birlikte, IRF'yi etkileyen tüm faaliyetleri kısmen veya tamamen izlemelidir.
C) kar amacı gütmeyen amaç; bu, mali kaynaklar yalnızca bu Tüzükte belirtilen amaçları gerçekleştirmek için kullanılacaktır. IRF üyelerinin hiçbir hakkı yoktur.
IRF'nin hedefleri şöyledir:
A) Rafting gelişimini etkileyen faktörler ve faktörlerle ilgilenen birleşik bir organ vasıtasıyla rafting kardeşliğinin artan ihtiyaç ve taleplerini kolaylaştırmak;
B) Dünyanın her ülkesindeki ve her seviyedeki raftingi teşvik etmek / Böyle bir organizasyonun olmadığı ülkelerde ulusal rafting federasyonlarının kurulmasını teşvik etmek.
C) sporculuğu ve adil oynamayı teşvik etmek ve rafting dünyasının tüm üyeleri arasındaki dostluğu teşvik etmek;
D) İlgili makamlara bir danışma kaynağı sağlayın.
E) rafting faaliyetini temsil etmek ve çıkarlarını tüm ulusal ve uluslararası otoriteler önünde savunmak;
F) Olimpik bir Spor olmak için rafting yapmak için çalışmak.
G) tek sahibi ve sahibi olan dünya rafting şampiyonalarını düzenlemek;
H) Rafting sporu ve rafting endüstrisini korumak için standartlar geliştirir ve sürdürür.
I) rekreasyonel raftingin her yaştan sağlıklı bir yaşam biçimine bir katkı olarak gelişimini teşvik etmek;
J) paddlers ve çevre sağlığının tehlikeye atmasını önlemek için önlemler almak;
K) Nehir çevrelerinin korunmasını teşvik etmek ve korumak için lobi yapmak. / Genel toplum ve nehir kullanıcıları için nehir çevresel farkındalığını teşvik etmek.
L) Dünyanın nehir sistemlerinin araştırılmasını teşvik etmek ve teşvik etmek
M) Turizm sporunu rafting yoluyla teşvik etmek ve geliştirmek.
N) Güvenli rafting uygulamaları için kurallar koymak / Raftingi, ülkelerinde güvenli ve erişilebilir bir macera sporu olarak tanıtmak için federasyonlara yardım etmek.
O) Nehir rehberliği ve nehir kurtarma hizmetleri standartlarını ve eğitim programlarını tavsiye eder.

Yorumlar

Popüler Yayınlar